Sanning, godhet, tålamod och att alltid tänka på andra före sig själv. Det är grundläggande principer i den andliga metoden Falun Gong, men också en moralisk bas för ett välfungerande samhälle.  Genom att eftersträva dessa goda principer i sina liv har kinesiska Falun Gong-utövare paradoxalt nog gjort sig till föremål för det Kinesiska kommunistpartiets vrede.

Den har tagit sig formen av en mer än 20 år lång och mycket grym förföljelse. De andliga utövarna utsätts för tortyr och hjärntvätt. De blir av med arbeten och tvingas i landsflykt. De utsätts för storskalig organskörd, för att nämna några av alla uttryck som förföljelsen tar sig.  Jag läste just igenom FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna och kunde konstatera att Kinas kommunistpartis förföljelse av Falun Gong bryter mot många av de 30 paragraferna.  

Det är min förhoppning att FN börjar använda den fredliga kraft det lär ha bildats för att ansamla, och en gång för alla sätter stopp för Kinesiska kommunistpartiets brott.  Utöver Falun Gong-utövare drabbas tibetaner, uigurer, kristna, demokratiförespråkare, frihetsförespråkare och många andra grupper av dess aggressioner.  På senare år har vi kunnat se hur Kinas regim sträcker sina tentakler långt in i andra länder. Låt Hongkong bli ett varnande exempel. Den nya säkerhetslag som Peking införde där i somras innebär att ”ett land, två system” hör till historien. Kinas ledare Xi Jinping har tydligt uttalat sina globala maktambitioner.

Det är hög tid att vi tar dessa planer på allvar sätter stopp för dem. Låt det inte gå så långt att de börjar förfölja människor bara för att de försöker vara bra personer, här i Sverige. Den farhågan är nämligen inte alls så befängd som den kanske låter. Stå upp för de mänskliga rättigheterna i hela världen, och låt Kinas kommunistregim stå till svars för sina brott mot mänskligheten. Det vore ett förnämligt sätt att fira den internationella dagen för mänskliga rättigheter, den 10 december.