Detta är en debattartikel. Innehållet är skribentens ställningstagande, och representerar inte nödvändigtvis redaktionens eller Konservativa Förbundets.

Två afghaner i Tyskland planerar tillsammans med IS ett väpnat angrepp på Sveriges riksdag i Stockholm. Den tyska tidskriften Der Spiegel rapporterar om hur de två afghanerna försökt få tag i vapen och skaffa sig en bild över området runt riksdagen. Det är skrämmande nyheter. Men det är ingen överraskning. Jihadister knutna till terrorgrupper som vill döda svenskar är inget nytt och kommer inte att försvinna. Många vill blunda och låtsas som att det här hotet är övergående. Det är det inte. Fundamentalistisk islam är ett närvarande hot som inte försvinner av sig självt. Det minskar inte, det ökar.

Det är hög tid att ta sig an frågan på riktigt. Det innebär att vi inte ska böja oss för hoten. De fundamentalister som vill ha ett samhälle baserat på 900-talets Mellanöstern genom islams dogmer kan inte blidkas av hädelseförbud, kvinnors osynliggörande, mutor och närmanden av ramadan. De blidkas inte av avsägelser av svensk kultur eller införandet av böneutrop på offentliga platser. De är inte nöjda med något förutom religiöst styrda medeltidsdiktaturer. IS skapade ett mardrömslikt kalifat som svar på sina följares önskningar. Folkmord, detaljreglering, massiv förtryck, sexövergrepp, slavhandel och sharialagar.

Sveriges riksdag röstade under lång tid ned instiftandet av lagar mot terrorgrupperna och ett stort antal svenska medborgare anslöt sig till jihadisterna. De tilläts åka iväg och mörda civila, tvinga på andra religiös diktatur och deltog i destabiliserandet av hela länder. En del kom hem igen. Nästan ingen har ställts till svar för sina handlingar. En del lever vidare på våra skattepengar, en del jobbar med unga och en del är kriminella. Religiösa extremister som deltagit i olika våldsamma övergrepp på civila går fria bland intet ont anande vanliga svenskar. Även bland ont anande minoriteter som flytt från dem i sina hemländer och inte förstår varför svenskar låter terroristerna gå lösa. Det förstår inte jag heller. Tvärtom visar terrordåden och det konstanta trycket från de här grupperna att vi behöver agera mot dem.

Vi kan helt enkelt inte härbärgera tusentals och åter tusentals våldsbejakande, islamistiska fundamentalister i Europa. Deras vansinniga idé om heliga krig och helig terror är inte kompatibel med någon civilisation i någon världsel. De har förstört flera länder, förslavat befolkningar, mördat civila och destabiliserat flera regioner. De är i krig med oss.

Förenade Arabemiratens utrikesminister Sheikh Abdullah bin Zayed Al-Nahyan uppmärksammades 2017 för att ha sagt följande:

"Det kommer att komma en dag när vi ser långt fler radikala, extremister och terrorister som kommer från Europa. Detta på grund av bristande lagstiftning och för att försöka vara politiskt korrekt."

Det är tyvärr sannolikt. Den som varit i Gulfstaterna har troligtvis hört resonemanget tidigare. Europa är en inkubator för islamister och jihadister. Sverige har skattefinansierat islamister i 40 år. Politiskt korrekthet gör att många inte heller klarar av att identifiera hotet. Och svenska skattebetalare tvingas fortfarande betala till islamisterna genom en myriad av föreningar, organisationer och projekt. Vi behöver avbryta samtliga transfereringar av skattemedel till islamister och fundera över var vi ska vara om 25 år. Är Sverige en bra plats att leva på då? I den här takten så är svaret att bara vissa delar av vårt land är omgivningar som vi vill bo i. I stadsdelar där kultur och förhållningssätt snarare påminner om islamiska styren söker svenskar sig bort från. Sanningen är att fundamentalistisk islam är en återvändsgränd. Sverige behöver lära sig att säga nej till sådant som vi inte vill ha. Ökad religiös radikalisering där några procent spiller över i våldsbejakande terror sitter ihop med den politiska korrekthet som gjort Sverige, och Europa, till en grogrund för islamistisk terror avlönad av diktaturer och europeiska skattebetalare.

Klockan tickar.

Edward Nordén
Säkerhetspolitisk talesperson, Medborgerlig Samling