Jag vet inte vilka droger som folken på opinionsinstituten tog i år, men vid det här laget tror jag att en brödrost hade spått valet bättre än dessa människor. Aldrig förut kan en så utbredd inkompetens ha rått bland professionella opinionsanalytiker. Trump skulle förlora Florida, North Carolina, Georgia och Pennsylvania – och det skulle inte ens vara jämt. Till och med kring Texas fanns det frågetecken.

Givet att några av dessa ännu inte fått en utropad segrare, är det ändå uppenbart hur obegripligt dåliga opinionsmätningarna faktiskt var. Trump vann Florida med över 3%, sannolikt North Carolina med nästan 2% och den påstådda risken för att Texas skulle gå för Biden är skrattretande. Även om Pennsylvania och Georgia tippar över i Bidens favör, är det absolut inte med de marginaler som han spåddes vinna med.

Senaten skulle övertas av Demokraterna; i representanthuset skulle man expandera sin rådande majoritet – i verkligheten har Republikanerna nu vunnit tillbaka åtskilliga stolar i kongressen. Demokraterna kastade miljontals dollar på att ta över flera republikanska platser i senaten, däribland från Susan Collins och majoritetsledaren Mitch McConnell. Inte bara behöll man dessa, Collins och McConnell besegrade sina motståndare med över 70 000 respektive nästan en halv miljon röster. Visst finns det en viss skadeglädje i att se hur Demokraterna kastar pengar i sjön, men än viktigare är att detta med största sannolikhet innebär att McConnell och Republikanerna behåller sin majoritet i senaten.

Givetvis är ovanstående fantastiska nyheter för konservativa och för hela USA. “President Biden” blev plötsligt betydligt mindre farlig. Nu blir det varken några radikaler som Bernie Sanders, Elizabeth Warren eller Beto O’Rourke i en potentiell Biden-administration. Det blir inte heller tal om att pusha igenom den socialistiska agenda som så många befarat. Nu öppnas dörrarna för att Republikanerna ska ta tillbaka representanthuset 2022, och även utöka den rådande majoriteten i senaten.

Så vad gick fel för Demokraterna och den amerikanska vänstern? Det här skulle ju trots allt vara deras år; det verkade som att mycket gick åt deras håll. Det visade sig att den konservativa politiken som president Trump fört har varit synnerligen populär och än mer lyckad. Om det inte vore för covid-19 hade han med största säkerhet blivit omvald utan större bekymmer. Samtidigt visar resultaten på hur otroligt impopulär Demokraternas successiva radikalisering har blivit bland vanliga människor – det vill säga de som inte har blivit indoktrinerade i vänsterideologi på universiteten.

Förslag som att utöka och fylla högsta domstolen med vänsterliberala partisaner. En “Green New Deal”, som skulle slå ut hela den amerikanska ekonomin. En avskaffad polis. “Slaverireparationer”. Inskränkt religiös frihet. Fri abort fram till födseln. Könsoperationer för barn. Listan kan göras lång på denna absurda politik som har anammats av Demokraterna och den amerikanska vänstern. Det är stundtals otroligt hur blinda socialister och liberaler är för verkligheten.

Än mer otrolig är den statistik som framhålls av vallokalsundersökningarna. Jämfört med 2016 vann Trump fler röster hos alla etniska grupper förutom bland vita män, där hans stöd minskade. Den latinamerikanska och den kubanska befolkningen i Florida dök upp i så stora massor för att rösta på president Trump, att Demokraterna aldrig ens kom i närheten av att vinna staten. Det visar sig att socialism inte är så populärt bland de som faktiskt genomlevt det. Det visar sig också att vänsterns nonsens om att Trump var “den rasistiska vita medelklassens kandidat”, är värt lika mycket som en påse dynga. Skulle Biden säkra en seger kommer det att vara med en löjligt liten marginal. Det är precis att han klarar sig till 270 elektorsröster, trots att oräkneligt många “experter” lovade att han skulle vinna en jordskredsseger.
Lyckligtvis blev det inte så.